Ресторанні страви в бліндажах: що готують кухарі військовим на Запорізькому напрямку

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Шеф-кухар Руслан Ретьман з різними стравами. Фото: Facebook/Руслан Ретьман

Військові кухарі із 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Руслан Ретьман та Андрій готують побратимам на Запорізькому напрямку. Щодня продумують меню, аби страви не повторювалися та були смачними.

Що їдять на сніданок, обід та вечерю військові — дізнавалися кореспонденти Суспільного.

У польових умовах та на імпровізованих кухнях, з мінімального набору продуктів досягнути максимум смаку та завжди готувати “по-домашньому” — намагаються шеф-кухар Руслан та його помічник Андрій.

"Десь о 5 годині встаємо і йдемо готувати наш сніданок. Сніданок плавно переходить у приготування обіду, а обід плавно переходить на підготовку вечері. Якщо бувають якісь форс-мажорні обставини, то тоді, звичайно, підлаштовуємося до хлопців. Наше завдання — нагодувати в будь-який час", — каже Руслан.

Шеф-кухар Руслан Ретьман готує для військових на Запорізькому напрямку. Фото: Facebook/Руслан Ретьман

Серед страв, які готують кухарі, — український борщ, селянський суп, грибна юшка, тушкована картопля, плов, натовські сендвічі з латвійськими шпротами та різні салати:

"З огірків робимо біти, корейські огірки, як малосольні такі, гостренькі. Вони швидко робляться ”, — каже Руслан.

А інколи бувають навіть незвичні страви:

"Знайшли баночку восьминога — вийшли яйця фаршировані восьминогом. Навіть сирники готували , і не просто готували, а знаходили молоко, потім кисляк робили, з кисляка — творог. Тобто весь цикл витримав і потім вже сирнички були”.

Руслан Ретьман та Андрій готують обід для військовослужбовців. Фото: Суспільне Запоріжжя

Чоловіки кажуть, страви мають бути різноманітними, тому люблять експериментувати:

"Це такий мій девіз, коли я щось готую, щоб було ніжно, акуратно, а вже шеф прийде і додасть свою родзинку чого там не вистачає,— зазначає Андрій".

Руслан Ретьман та Андрій готують обід для військовослужбовців. Фото: Суспільне Запоріжжя

Та не завжди меню залежить від бажання кухарів, інколи певні обставини та умови вносять свої корективи:

"Бувають моменти, коли сендвіч зробили чи бутерброд — все. Чи "мівіну" закип’ятили. Було без води, без світла, з ліхтариком щось вигадуєш".

Руслан Ретьман готує обід для військовослужбовців. Фото: Суспільне Запоріжжя

Готують чоловіки завжди з гарним настроєм, з позитивними думками накривають і на стіл — це важливо для хлопців, каже Андрій:

"Я не один раз чув від хлопців, що важливо, як і хто готував, що йому не просто "ляпнули” в тарілку . “В першу чергу просто питаю: “Повечеряв?”, — той: “Так, дуже смачно”, — кажу: “А що там сподобалося?”, — каже: “Салатик”.

Приправи та соуси, які використовує Руслан Ретьман для приготування їжі для військовослужбовців. Фото: Суспільне Запоріжжя

Чоловіки кажуть, найкраща подяка за їхню роботу — ситі й задоволені побратими.

Новости Запорожья