«Мріяв про маленький заклад з ізраїльською кухнею»: історія підприємця, який під час війни відкрив кафе у Запоріжжі

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

Ігор Гемпель, запорізький підприємець. Фото: Суспільне Запоріжжя

Після минулорічних російських обстрілів Запоріжжя у жовтні чоловік разом з родиною переїхав до Києва, проте все одно час від часу приїжджав, аби контролювати роботу — бачив зменшення настрою в команди.

Кухня запорізького кафе з ізраїльською кухнею. Фото: Суспільне Запоріжжя

Згодом, розповів Ігор, він знову повернувся до Запоріжжя — відкрити новий заклад. Але перед цим розпочалося масове хвилювання щодо можливого підриву Запорізької АЕС:

"Мені кухар дзвонить каже: “Я от їздив в Харків, їздив в Дніпро, мені все одно, прильотів не боюся, але я так боюся ядерної катастрофи. Я не приїду”. Страх, він був в цілому у всіх, я до одинадцятої вечора працював його психологом, щоб вмовити сюди їхати".

Працівники запорізького бістро з ізраїльською кухнею. Фото: Суспільне Запоріжжя

Робили ремонт у новому закладі близько трьох місяців. Інтер'єр наповнили дизайнерські малюнки, які створили запорізькі митці. Відкриття закладу відбулося в липні:

"Хотілося зробити конфлікт такий, їжа у нас така східна, не дуже в’яжеться з мистецтвом, а приміщення хотілося наповнити максимально якимись приколами сучасного українського мистецтва".

Бістро з ізраїльською кухнею. Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами Ігора Гемпеля, працювати під час війни у прифронтовому місті важко, прибуток та рентабельність стали нижчими, ніж до повномасштабного вторгнення:

"Якщо брати все наше відкриття, ми працюємо і зараз в нуль, тому що ми відбиваємо інвестиції, які сюди заклали в ремонт, в закупку обладнання. Проте все одно це добре, ми даємо робочі місця".

У майбутньому, поділився підприємець, він хоче створити франшизу такого закладу ізраїльської кухні та відкрити такі кафе по всій Україні.

Новости Запорожья